Informacje zewnętrzne
Hamburg/Frankfurt nad Menem, 4 czerwca 2024 r.

Patrick Lange i Stephan Pientka dołączają do zarządu spółki zależnej Westbridge agradblue

agradblue GmbH (agradblue), wiodący dostawca usług konsultingowych ESG, ogłasza powołanie Patricka Lange na stanowisko dyrektora zarządzającego oraz dołączenie Stephana Pientki do zarządu. Obaj objęli swoje nowe stanowiska z dniem 1 czerwca 2024 r.

Patrick Lange objął już stanowisko dyrektora ds. zrównoważonego rozwoju w agradblue 1 sierpnia 2023 r. i w ciągu niespełna roku był w stanie wykazać się swoją wizją przedsiębiorczości, torując sobie drogę do zespołu zarządzającego. Przed dołączeniem do agradblue pracował między innymi dla CA Immo, ECE i Ernst & Young Real Estate. U swoich poprzednich pracodawców 37-latek zdobył bogate doświadczenie w obszarach zarządzania zrównoważonym rozwojem, due diligence ESG i doradztwa strategicznego ESG. Lange jest również wiceprezesem ds. finansów w zarządzie CoreNet Global, największego globalnego stowarzyszenia zarządców nieruchomości korporacyjnych.

Stephan Pientka (52) dołącza do agradblue z Quantum AG (Quantum) i wnosi wieloletnie doświadczenie w obszarach zarządzania aktywami i sprzedaży. Jako poprzedni dyrektor zarządzający i szef działu zarządzania aktywami i sprzedaży w Quantum, od 2016 r. odgrywał kluczową rolę w kształtowaniu strategii firmy w obszarach dekarbonizacji i zrównoważonego zarządzania. W swojej roli był również odpowiedzialny za (re)pozycjonowanie portfela Quantum, strategię dekarbonizacji, wszystkie usługi związane z ESG i działania sprzedażowe w branży funduszy.

"Cieszymy się, że udało nam się zatrudnić dwóch tak doświadczonych liderów w osobach Patricka Lange i Stephana Pientki" - wyjaśnia Yama Mahasher, CEO spółki parasolowej Westbridge. "Ich doświadczenie nie tylko wzmocni nasze kluczowe kompetencje, ale także będzie napędzać naszą wizję zarządzania korporacyjnego, które dąży do niezwykle ważnego celu: zrównoważonej transformacji całej branży nieruchomości".

Ralf F. Bode, założyciel i dyrektor zarządzający agradblue, zrezygnuje z zarządzania operacyjnego agradblue od 1 sierpnia 2024 r. i przejmie rolę doradczą w przyszłości. W związku z tym będzie nadal zaangażowany w strategiczny kierunek firmy i będzie reprezentował agradblue w różnych komitetach.